Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bolstapeling

Je kunt met tennisballen een driehoekige stapel maken van drie lagen. Wat is hiermee het verband met de driehoek van pascal?

vivien
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 20 januari 2002

Antwoord

"The tetrahedral numbers are those in column k=3. For n=1,2,...,8 they are 1, 4, 10, 20, 35, 56, 84, 120, 165, 220, with explicit expression C(n+2,3)=n(n+1)(n+2)/6. They are special type of pyramidal number, where the base of the pyramid is triangular."


q1147img1.gif

Zie Information on Combinations of a Set

WvR
zondag 20 januari 2002

©2001-2024 WisFaq