Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen oplossen

Bij deze onderstaande integraal (je hoeft het niet helemaal op te lossen )war is de x2 naar toe als men Ö(x-1) door t vervangt ?

òx2Ö(x-1) dx

mieke
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 21 mei 2003

Antwoord

Hallo Mieke,
Als je die substitutie doet, moet je alles naar t vertalen.
Dus: Ö(x-1)=tÞdx/2Ö(x-1)=dt.
En x-1 = t2, dus x = t2+1, dus x2 = t4+2t2+1.
Zo komt er iets dat gewoon een veelterm is in t, dt, dus dat is makkelijk op te lossen.

Groeten,
Christophe.

Christophe
woensdag 21 mei 2003

©2001-2024 WisFaq