Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Reeksontwikkeling

Geef met behulp van een reeksontwikkeling een benadering van de oplossingen van de vergelijking sinx=x2

baktas
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 mei 2003

Antwoord

Als je uitgaat van sin(x) = x - x3/3! + x5/5! en de rest van de termen weglaat, dan wordt de vergelijking x = x - x3/6 + x5/120 en dat kun je vermoedelijk wel oplossen.

MBL
dinsdag 13 mei 2003

©2001-2024 WisFaq