\require{AMSmath} Gooien met 4 munten Hoe groot is de kans dat je kop of munt gooit marian Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 6 mei 2003 Antwoord Wat heeft dat met 4 munten te maken? Misschien bedoel je het volgende. VeronderstelP[kop]=1/2P[munt]=1/2Er zijn 4C2=4!/2!/2!=6 manieren om 2 keer munt en 2 keer kop te gooien (uitgeschreven: MMKK, MKMK, MKKM, KMMK, KMKM, KKMM)zodatP[2K 2M] = 6·(1/2)4 = 3/8Daaruit volgt dan onmiddellijk datP[meer kop dan munt] = P[meer munt dan kop] = (1-3/8)/2 = 5/16Die laatste had je natuurlijk ook kunnen berekenen alsP[meer kop dan munt] = P[4K 0M] + P[3K 1M] = 1/16 + 4/16P[meer munt dan kop] = P[0K 4M] + P[1K 3M] = 1/16 + 4/16maar in het geval P[kop]=P[munt] is de eerste manier sneller. cl dinsdag 6 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe groot is de kans dat je kop of munt gooit marian Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 6 mei 2003
marian Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 6 mei 2003
Wat heeft dat met 4 munten te maken? Misschien bedoel je het volgende. VeronderstelP[kop]=1/2P[munt]=1/2Er zijn 4C2=4!/2!/2!=6 manieren om 2 keer munt en 2 keer kop te gooien (uitgeschreven: MMKK, MKMK, MKKM, KMMK, KMKM, KKMM)zodatP[2K 2M] = 6·(1/2)4 = 3/8Daaruit volgt dan onmiddellijk datP[meer kop dan munt] = P[meer munt dan kop] = (1-3/8)/2 = 5/16Die laatste had je natuurlijk ook kunnen berekenen alsP[meer kop dan munt] = P[4K 0M] + P[3K 1M] = 1/16 + 4/16P[meer munt dan kop] = P[0K 4M] + P[1K 3M] = 1/16 + 4/16maar in het geval P[kop]=P[munt] is de eerste manier sneller. cl dinsdag 6 mei 2003
cl dinsdag 6 mei 2003
©2001-2024 WisFaq