Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10258 

Re: Stelling van Fermat: oplossingen voor n=2

Dus als n groter of gelijk aan 3 is dan bestaan er geen strikt positieve gehele getallen x,y,z zodat x2 + y2 = z2 (i.p.v. tot de 2de macht dan tot de n - de macht) maar voor n = 2 wel, en dit heeft dan oneindig veel oplossingen?

.
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 23 april 2003

Antwoord

Inderdaad! Wonderlijk hè? Bijna niet te geloven?

WvR
woensdag 23 april 2003

©2001-2024 WisFaq