De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Afleiding Dirac functie

 Dit is een reactie op vraag 98240 
hallo, bedankt!
mijn vraag was hoe men tot de afleiding komt , ik denk dat ik nu een stuk meer duidelijkheid heb...ik zie alleen nog niet direct hoe men op de $\alpha $ komt in de inverse van de Fourier transformatie..

Gijs
Student hbo - maandag 17 juni 2024

Antwoord

Die $\alpha$ komt uit de formule voor de inverse Fourier transformatie.
Die wikipediapagina heeft weer de schaalfactor $2\pi$ in de exponent maar met een substitutie kun je die naar de formule in je plaatje brengen.
$$\int_{-\infty}^\infty F(f)(t)\mathrm{e}^{2\pi ixt}\,\mathrm{d}t
$$En op de plaats van $F(f)(t)$ staat eigenlijk $1$ (want $1$ is de getransformeerde van $\delta$), maar die is in jouw formule weggelaten.

Het minteken in de exponent kun je er ook met een substitutie in brengen. Kijk maar goed in je boek naar de formules.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 18 juni 2024



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3