De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Reëel en imaginair deel van complexe getallen berekenen

Ik heb een vraag over deze oefeningen:

a) z1= 1/i (mijn oplossing is dat het reëele deel 0 is en het imaginaire deel -1 maar ik ben hier niet zeker over)

b) z2= 1/1-i $\sqrt{}$ 3 (mijn oplossing: reëel= 1/4 imaginair= $\sqrt{}$ 3/4 maar ben hier ook niet zeker over)

c) z3=(-2+5i)·(1+3i)/2+3i - (2/13-3/13i) (ik weet niet goed hoe ik aan deze oefening moet beginnen)

Alvast bedankt voor de hulp!

Y
3de graad ASO - vrijdag 19 april 2024

Antwoord

a. $i^{-1}=-i$, dus dat klopt
b. $1/(1-i\sqrt3)=\frac14+\frac14i\sqrt3$, denk om de haakjes!
c. Ik weet ook niet hoe ik moet beginnen want ik zie niet goed hoe de haakjes zouden moeten staan; schrijf die nog eens ondubbelzinnig op.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 19 april 2024
 Re: Reëel en imaginair deel van complexe getallen berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3