De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Procenten

Jan verdient €2.400 p.m. en Oliver €2.800 p.m. Ik moet berekenen hoeveel % Oliver verdiend dan Jan?
Rond af op twee decimalen.

Oplossing:
2.800-2.400=€400
€400:100%=0,04
2.400:2.800×100%=0,85%
Dus Oliver verdiend 0,85% meer dan Jan.
Klopt dat??? Ik twijfel een beetje.

Ik ben benieuwd naar uw mening 🫣

Maria
Cursist vavo - maandag 22 januari 2024

Antwoord

Als Olivier €400 meer verdient dan Jan is dat ten opzichte van wat Jan verdient gelijk aan $
\eqalign{\frac{{400}}
{{2400}} \times 100\% \approx 16,67\% }
$.

Voor procentuele toename kan je ook deze formule gebruiken:

$
\eqalign{{\text{toename}} = \frac{{{\text{nieuw - oud}}}}
{{{\text{oud}}}} \times 100\% }
$

Je krijgt dan:

$
\eqalign{{\text{toename}} = \frac{{{\text{2800 - 2400}}}}
{{{\text{2400}}}} \times 100\% \approx 16,67\%}
$

Zie rekenen met procenten

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 januari 2024



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3