De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Spreidingsdiagram

Beste,

Ik zit vast bij deze vraag. Kan u aub mij helpen hoe ik het moet oplossen via excel. Ik zal u de mijn antwoord via email doorsturen.

Bedankt om te helpen.

Fatima
2de graad ASO - donderdag 18 mei 2023

Antwoord

Hallo Fatima,

Je had de regressielijn al gevonden:

q97737img3.gif

y=0,0506x-0,0457

Hierin is x het aantal bussen en y de winst per jaar in miljoenen euro.

Om de prognose voor de winst met 90 bussen te berekenen, vul je x=90 in de formule in. De bijbehorende waarde van y levert je de bijbehorende winst volgens de regressielijn.

Om het aantal bussen te berekenen dat nodig is om 0,250 miljoen euro winst te maken, vul je y=0,250 in de formule in. Los dus op:

0,0506x-0,0457=0,250

De berekende waarde van x is het benodigde aantal bussen.

Lukt het hiermee?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 19 mei 2023



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3