De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Inhoud aarde

 Dit is een reactie op vraag 3323 
Hoeveel is het volume van de aarde?

Herman
Ouder - maandag 6 februari 2023

Antwoord

De straal van de aarde is iets van 6.378 km. Met de gegeven formule geeft dat:

$
\eqalign{
& V = \frac{4}
{3}\pi r^3 \cr
& V = \frac{4}
{3}\pi \times {\text{6378}}^{\text{3}} \approx 1,0868 \times 10^{12} \,\,km^3 \cr}
$

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 6 februari 2023



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3