De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verschil tussen 2 symbolen

Wanneer mag men enkel "=" gebruiken en wanneer " $ \le $ $>$ "

Linda
2de graad ASO - woensdag 1 februari 2023

Antwoord

Het is eigenlijk vrij eenvoudig:
  • $=$ gebruik je bij "is gelijk aan", dus wel $2=2$ maar niet $1=2$
  • $\le$ betekent "kleiner dan of gelijk aan", dus $2\le2$ is goed, $1\le2$ ook, maar $2 \le 1$ is fout
  • $ >$ betekent "groter dan", dus wel $2 > 1$, maar niet $1 > 1$ en ook niet $1 > 2$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 1 februari 2023
 Re: Verschil tussen 2 symbolen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3