De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: X bepalen

 Dit is een reactie op vraag 97437 
bedankt voor het antwoord. Ik snap het toch nog niet helemaal want waarom is tan(B+D)=−tan(A+C)?

bo
3de graad ASO - zondag 4 december 2022

Antwoord

Omdat $B+D=360^\circ-(A+C)$ en, in het algemeen, $\tan(\alpha+180^\circ)=\tan\alpha$, en dus in het bijzonder $\tan(360^\circ-(A+C))=\tan(-(A+C))=-\tan(A+C)$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 4 december 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3