De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Return on investment

Hoe bereken je de return on investment als je te maken hebt met bookmaker odds?

Laten we zeggen dat op een weddenschap een odd van 1.5 staat voor winst en een odd van 2.0 op verlies (Er is geen gelijk). Hoe kunnen we dan berekening wat de return op investment wordt bij het minimaal inzetten van 1 euro? Met een calculator komen we op -14.29% uit, maar hoe wordt dat berekend?

Naut
Student hbo - dinsdag 15 november 2022

Antwoord

Omrekenen van odds naar kansen gaat door de odds te delen door het totaal.

De kans op winst is hier dus $1.5/(1.5+2)=1.5/3.5=3/7$ en de kans op verlies is $2/(1.5+2)=2/3.5=4/7$.

Je winstverwachting is dus
$$1\cdot\frac37 + (-1)\cdot\frac47=-\frac17=-0.142857\ldots
$$en daar staat je percentage.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 november 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3