De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoek berekenen van twee lijnen

 Dit is een reactie op vraag 3829 
Soms komt er uit het verschil tussen de hoeken $\alpha $ en $\beta $ meteen een waarde uit tussen -90 en 90 en soms moet je de gevonden waarde van 180 afhalen.
Wanneer is dat het geval? Kun je bijvoorbeeld aan of het snijpunt boven of ander de x-as ligt al inschatten hoe het uitpakt?

Alvast dank!

Floor
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 20 september 2022

Antwoord

Als de absolute waarde van het verschil tussen $\alpha $ en $\beta $ groter is dan 90 graden trek je | $\alpha $ - $\beta $ | af van 180 graden.
Teken in gedachten maar eens twee snijdende lijnen en ga na wat de verschillende hoeken die je ziet met elkaar van doen hebben.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 september 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3