|
|
\require{AMSmath}
Re: Onbekend geconjugeerd getal
Bedankt voor uw antwoord!!
Ik weet dat normaal z = a + bi, maar hier is z je onbekende. Dus je moet z achterhalen. (Normaal gebruikt men x maar hier hebben ze voor z gekozen.) Dus z vervangen door a+bi gaat niet denk ik.
Viki
3de graad ASO - dinsdag 13 september 2022
Antwoord
Je kunt een complex getal altijd schrijven als $a+bi$. Als je de waarde van $a$ en $b$ hebt dan heb je $z$ toch wel te pakken, denk ik zo, dus volgens mij moet het toch wel zoiets zijn:
$ \begin{array}{l} (5 - 2i)z + 2(6 + i)\overline z = 1 + 28i \\ (5 - 2i)\left( {a + bi} \right) + 2(6 + i)\left( {a - bi} \right) = 1 + 28i \\ 5a + 5bi - 2ai + 2b + 12a - 12bi + 2ai + 2b = 1 + 28i \\ 17a + 4b - 7bi = 1 + 28i \\ \left\{ \begin{array}{l} 17a + 4b = 1 \\ - 7bi = 28i \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} 17a - 16 = 1 \\ b = - 4 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a = 1 \\ b = - 4 \\ \end{array} \right. \\ z = 1 - 4i \\ \end{array} $
DUs je zegt het maar...

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 13 september 2022
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2023 WisFaq - versie 3
|