De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Combinaties en permutaties over een kaartspel

Anna krijgt 8 kaarten, 32 kaarten, 16 plaatjes. Hoeveel mogelijkheden zijn er om 4 plaatjes te krijgen?

Floor
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 februari 2022

Antwoord

Zonder herhaling en de volgeorde doet er niet toe. Dat zijn combinaties. Kies 4 plaatjes uit 16, dat kan op $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
{16} \\
4 \\
\end{array}} \right)
$ manieren. Kies vervolgens 4 andere kaarten uir de andere 16. Dat kan op $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
16 \\
4 \\
\end{array}} \right)
$ manieren. In totaal zijn er $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
{16} \\
4 \\
\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c}
16 \\
4 \\
\end{array}} \right)
$ manieren om 4 plaaatjes te krijgen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 10 februari 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3