De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Complexe machtsfuncties

 Dit is een reactie op vraag 92575 
Is het niet zo dat getallen met Re(z)=1 op de verticale lijn door 1 lopen, eveneens dat de lijn x=1 een verticale lijn is door (1,0). Dan kan het toch niet zijn dat er getallen zijn met argument p, want dat zijn dan lijnen met horizontale vectoren.

Berke
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 augustus 2021

Antwoord

De vraag was: welke getallen $z$ met $\operatorname{Re} z=1$ hebben een derde macht die op de reële as ligt? En die is beantwoord.
Je kunt het ook doen door $(1+iy)^3$ uit te werken: $1+3yi-3y^2-y^3i$ en dan kijken voor welke $y$ het imaginaire deel daarvan, en dat is dus $3y-y^3$, gelijk aan $0$ is.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 augustus 2021
 Re: Re: Complexe machtsfuncties 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics