De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een reiziger reist van A naar B

Beste

Mijn vraag is: een reiziger reist van A naar B. Zijn gemiddelde snelheid daarbij is precies 60km/h. Hoe lang moet de reiziger over de terugreis doen om gemiddelde over de heen-en terugreis op 90km/h uit te komen.

Kan u aub mij helpen met deze vraag.
Met vriendelijke groeten
F.

F.
3de graad ASO - zaterdag 19 juni 2021

Antwoord

Neem aan dat de afstand van $A$ naar $B$ gelijk is aan $x$ in kilometer. Bij 60 km/h doet de reiziger daar $\eqalign{\frac{x}{60}}$ uur over. Als de snelheid op de terugweg gelijk is aan $S$ dan doet hij daar $\eqalign{\frac{x}{S}}$ uur over. De gemiddelde snelheid over de heen- en terugreis is dan gelijk aan $\eqalign{\frac{2x}{\frac{x}{60}+\frac{x}{S}}}$ km/h. Daar komt dan 90 km/h uit.

Er geldt:

$\eqalign{\frac{2x}{\frac{x}{60}+\frac{x}{S}}=90}$

Daarmee kan je $S$ uitrekenen en dan ben je er wel...

Naschrift
  • Wat valt je op?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 19 juni 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3