De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integraal berekenen

Beste
Kan ik de volgende integralen berekenen en hoe kan ik dat verklaren?

integraal met grens(+oneindig,0) cosx dx

Dank u wel

R.
3de graad ASO - zondag 30 mei 2021

Antwoord

Ik zie maar één integraal (enkelvoud) en die `bestaat niet'.
De definitie van
$$\int_{\infty}^0\cos x\,\mathrm{d}x
$$is als een limiet
$$\lim_{a\to\infty}\int_a^0\cos x\,\mathrm{d}x
$$NB $\int_a^0\cos x\,\mathrm{d}x = -\int_0^a\cos x\,\mathrm{d}x$
Het eindresultaat wordt
$$\lim_{a\to\infty} -\sin a
$$en die limiet bestaat niet.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 30 mei 2021
 Re: Integraal berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3