De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kubus met gegeven oppervlakte

Hey, kunnen jullie me AUB helpen met dit vraagstuk, mijn ouders zijn er niet ...en kunnen me dus niet helpen...

Een kubus heeft een opp. van 96 dm2. Zoek de lengte van de ribbe van deze kubus!hoeveel bedraagt de omtrek van 1 zijvlak?
Kunnen jullie me ook de tussenstappen er bij geven,zo weet ik hoe ik eraan kom!
heel erg bedankt! -Emma-xxx-!

Emma
1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 31 maart 2003

Antwoord

Dag Emma,
een kubus heeft zes vlakken (vier opzij + boven + onder). Dus de oppervlakte van 1 vlak is 96/6 = 16 dm2
Daaruit haal je dat de lengte van een zijde 4 dm is, want op die manier is de oppervlakte van zo een vierkant vlak 4 dm * 4 dm = 16 dm2
Dat is dus al het eerste antwoord: een ribbe is 4 dm, en als je dan weet dat een zijvlak een vierkant is met dus de lengte van de zijde gelijk aan 4 dm, kan het niet moeilijk zijn om in te zien dat de omtrek van een zijvlak 4 * 4 dm = 16 dm is... (4+4+4+4)

Groeten,

Christophe
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 31 maart 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3