Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Plaatsen in een vliegtuig

Van alle personen die een plaats reserveren bij een vliegtuigmaatschappij komt er 4% niet opdagen. De maatschappij weet dat en verkoopt 154 tickets voor 150 plaatsen.
  • Hoe groot is de kans dat alle passagiers een plaats hebben?
Los deze oefening op door middel van de normale verdeling, maar toon eerst aan dat de normale verdeling hier als benadering van de binomiale verdeling gebruikt mag worden.

R
3de graad ASO - maandag 24 mei 2021

Antwoord

Neem X:aantal personen dat komt opdagen
X is binomiaal verdeeld met:
n=154
p=0,96

Gevraagd: P(X\le150)

Binomiale verdeling

p= n= k=

P(X=k)=P(X<=k)=P(X>k)=

Conclusie?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 24 mei 2021
 Re: Plaatsen in een vliegtuig 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics