De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Geschatte regressierecht

 Dit is een reactie op vraag 91700 
Beste, alvast bedankt voor de snelle reactie!

Ik begrijp wel waarom men deelt door 2.54 om het te kunnen omzetten naar cm. Alleen begrijp ik niet goed waarom men vermenigvuldigt met 0.4536 en niet deelt om het te kunnen omzetten naar kg.

Mijn redenering was: 1 inch $\to$ 2.54 cm dus om het te kunnen omzetten naar 1 cm deel ik door 2.54.
Hetzelfde bij 1 pound $\to$ 0.4536 kg, om het te kunnen omzetten naar 1 kg deel ik door 0.4536. Maar deze redenering is dan onjuist?

Met vriendelijke groeten

Lin
Student universiteit België - woensdag 10 maart 2021

Antwoord

Elk gewicht in kilo's is een factor 0,4536 kleiner dan het overeenkomstig gewicht in ponden. Dus 3 ponden komt overeen met 1,3608 kilo's.

Nu is -79.24 + 4,16 × hoogte/2,54 het resulterende gewicht in ponden. Dat moet dus in kilo's minder worden en vandaar maal 0,4536.

Dat heeft te maken met het feit dat het gewicht links staat.

Je zou dus ook kunnen zeggen:
gewicht(kg)/0,4536 = -79.24 + 4,16 × hoogte/2,54
Met hetzelfde resultaat.

............................................

Iets anders, wat nu als je de formule hebt:
productprijs = 1 + 10xgewicht in ponden.

Dan wordt de omgerekende formule:
productprijs = 1 + 10xgewicht in kilo/0,4536.
Dat kan je ook zien want bij 1 kilo moet de prijs hoger zijn dan bij 1 pond. Dan heb je dus gelijk.

Het heeft er dus mee te maken of dat gewicht deel uit maakt van de berekening rechts (/0,4536) of dat het de totale uitkomst betreft (x0,4536)

Dus iets voorzichtiger nadenken.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 maart 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3