De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

K bepalen

2x + y + kz = 3
Kz + 3y = 9
kx + 4z = 6

ik moet hier k bepalen. ik heb de uitgebreide coefficientenmatrix opgesteld maar toen ik wou uitrekenen zat ik vast bij de eerste kolom en derde rij waar K een nul zou moeten worden. want hoe kan ik van k een 0 maken. ik vind het moeilijk door die k.

chelse
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 21 januari 2021

Antwoord

De uitgebreide coefficienten matrix is:
2 1 k 3
0 3 k 9
k 0 4 6
tenminste als je bij de tweede vergelijking inderdaad kz+3y=9 bedoelt en niet kx+3y=9
Dan wordt het:
2 1 k 3
k 3 0 9
k 0 4 6
Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 21 januari 2021
 Re: K bepalen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3