De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: DV met gescheiden veranderlijken

 Dit is een reactie op vraag 91202 
nee, vanaf die ln enzo lukt het me niet. ik heb gedaan wat je zei met de -3/2 in de log te zetten enz maar ik loop steeds vast. kan je me aub uw uitwerking kunnen geven van die integraal? want dat gedeelte vind ik echt ingewikkeld.

ik weet het ja, ik stel veel vragen maar bij mij is wiskunde wat moeilijk. maar éénmaal ik het begrijp lukt het me wel heel goed. Ik wou hierbij ook heel de wisfaq-team bedanken omdat ik op mijn eerste wiskunde examen ook met een heel hoog score geslaagd ben doordat jullie me heel veel hebben verder geholpen anders zou het me niet gelukt zijn, dus hierbij ook heel erg bedankt.

mel
Student universiteit België - donderdag 17 december 2020

Antwoord

De uitwerking van de integraal is niet zozeer een uitwerking, maar gewoon 1 stap:
$$\int \left(\dfrac{1}{2}-\dfrac{3}{2}\dfrac{1}{y+3}) \right) dy=\dfrac{y}{2}-\dfrac{3}{2}\ln(y+3)+c.$$

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 17 december 2020
 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DV met gescheiden veranderlijken 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3