De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: DV

 Dit is een reactie op vraag 91197 
ik kom nu wel uit op men uitkomst maar ik heb geen minteken bij de -2 en ik vind ook niet de stap waar ik het vergeten zou moeten zijn. ik heb er een foto bij gestuurd

Melike
Student universiteit België - woensdag 16 december 2020

Antwoord

Er geldt
$$\int\frac1{x^2}\,\mathrm{d}x = \int x^{-2}\,\mathrm{d}x =-x^{-1}+c = -\frac1x+c
$$(Differentieer $x^{-1}$ maar eens.)

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 december 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3