De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Lineaire DV

 Dit is een reactie op vraag 91189 
sorry, maar ik snap het niet. ik heb het onder 1 noemer gezet. wil je aub de volledige uitwerking zetten vanaf waar ik het fout deed om aan mijn oplossing te geraken?

melike
Student universiteit België - dinsdag 15 december 2020

Antwoord

Je had deze gelijkheid:
$$y= \frac{\frac12e^{2x}+c}{xe^x}
$$waarom heb je alleen de $c$ door $xe^x$ gedeeld??
Als je het goed had gedaan had je
$$y=\frac{e^{2x}}{2xe^x}+\frac{c}{xe^x}
$$gekregen. En daar kun je
$$y=\frac{e^x}{2x} + \frac{ce^{-x}}{x}
$$van maken, of
$$y=\frac{e^x+2ce^{-x}}{2x}
$$

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 december 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3