De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Lineaire DV

 Dit is een reactie op vraag 91185 
maar hoe kan ik daaruit aan mijn oplossing komen ? ik bekom dan y=(e2x)/(2xex) +c

melike
Student universiteit België - dinsdag 15 december 2020

Antwoord

Wel netjes rekenen, er komt
$$xe^x\cdot y = \frac12e^{2x}+c
$$en dus
$$y= \frac{\frac12e^{2x}+c}{xe^x}
$$en dat kun je omwerken tot de gewenste oplossing.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 december 2020
 Re: Re: Re: Re: Lineaire DV 
 Re: Re: Re: Re: Lineaire DV 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3