De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Lineaire DV

 Dit is een reactie op vraag 91175 
ik heb verder kunnen rekenen dankuwel. maar mijn oplossing komt niet uit, Ik heb een foto van mijn berekening doorgestuurd

melike
Student universiteit België - maandag 14 december 2020

Antwoord

Daar klopt dus niets van; de integraal wordt
$$i(x)=x+\ln x
$$ik neem aan dat je geleerd is dat $I(x)=e^{i(x)}=xe^x$ een integrerende factor is, vermenigvuldig de DV daarmee (opletten: de DV $y'+(1+\frac1x)y=\frac1xe^x$ dus):
$$xe^x\cdot y'+(1+x)e^x\cdot y=e^{2x}
$$en daar staat
$$(xe^x\cdot y)'= e^{2x}
$$nu moet het wel lukken lijkt me.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 december 2020
 Re: Re: Lineaire DV 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3