De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentiaalvergelijking

Hoi,
Ik heb een opgave 'ga na dat y=x+3e-x een oplossing is van dy/(dx)+y = x+1. Ik heb mijn uitwerking via plaatjes doorgestuurd maar weet niet hoe ik daar verder moet.

Melike
Student universiteit België - zondag 13 december 2020

Antwoord

Je hoeft niet meer te doen dan controleren dat de gegeven functie y aan de DV voldoet.
dy/(dx) = 1 - 3e-x en dus is dy/(dx) + y = 1 + x en dat is precies wat er ook aan de rechterkant staat.
De vraag hoe je aan deze oplossing kunt komen, is van een geheel andere orde. Maar dat ga je waarschijnlijk binnenkort leren.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 december 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3