De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Natuurlijk getal n

Beste
Gegeven is:

$
\eqalign{\frac{3}
{{n^2 }} + \frac{4}
{{n^2 }} + ... + \frac{{n^2 - 4}}
{{n^2 }} + \frac{{n^2 - 3}}
{{n^2 }} = 22}
$

Het antwoord is 7. Kunt u aub mij helpen met deze vraag. Ik weet niet hoe ze daar komen. Kunt u aub de tussenstappen uitleggen?

Riffat
3de graad ASO - zaterdag 5 december 2020

Antwoord

Vermenigvuldig met $n^2$ dan staat er links:
$$3+4+\cdots+ (n^2-4)+(n^2-3)
$$Dat is een rekenkundig rijtje, daar kun je de som wel van bepalen, denk ik.

Rechts staat dan $22n^2$; dat geeft een vergelijking voor $n$, die is wel op te lossen denk ik zo.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 december 2020
 Re: Natuurlijk getal n 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3