De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De oppervlakte van een figuur met rechthoekige driehoeken

We beginnen met een gelijkbenige rechthoekige driehoek A1 (met rechthoekszijde a), verlengen een rechthoekszijde en brengen daarop een tweede gelijkvormige driehoek A2 aan, waarvan de afmetingen de helft zijn van de eerste (zie figuur). We doen dit opnieuw vanaf Az om Ag te construeren tot in het oneindige. Er ontstäat een soort zaagtandfunctie.
  • Bepaal de totale oppervlakte van deze figuur.
Beste kunt u aub mij deze vraag en zijn tussen stappen uitleggen. Ik ben aan het voorbereiden voor het examine. Deze vraag vind ik heel moeilijk.

Riffat
3de graad ASO - vrijdag 4 december 2020

Antwoord



Is de oppervlakte van de opeenvolgende driehoeken niet een voorbeeld van een meetkundige rij?

Dus ik zou denken:

$
\eqalign{
& \frac{1}
{2}a^2 + \frac{1}
{8}a^2 + \frac{1}
{{32}}a^2 + ... \cr
& r = \frac{1}
{4} \cr
& u_0 = \frac{1}
{2}a^2 \cr}
$

Wat is dan de som van de oppervlakte van al die driehoeken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 4 december 2020
 Re: De oppervlakte van een figuur met rechthoekige driehoeken 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3