De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Totale kosten en gemiddelde kosten minimaliseren

 Dit is een reactie op vraag 90902 
Ja klopt, de aanpak van de GK is inderdaad makkelijker. Daarna zou ik toch dat moeten gelijkstellen aan 0 niet om het minimum te kunnen bepalen? Ik had -100/q2=-0,2 maar bij het overbrengen zit ik even vast. Hoe moet ik erna verder?

Melike
Student universiteit België - maandag 9 november 2020

Antwoord

$
\eqalign{
& - \frac{{100}}
{{q^2 }} + 0,2 = 0 \cr
& - \frac{{100}}
{{q^2 }} = - 0,2 \cr
& \frac{{100}}
{{q^2 }} = 0,2 \cr
& 100 = 0,2 \cdot q{}^2 \cr
& \frac{{100}}
{{0,2}} = q{}^2 \cr
& q^2 = 500 \cr
& q = - \sqrt {500} \,\,(v.n.)\,\,of\,\,q = \sqrt {500} \cr
& q \approx 22 \cr}
$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 november 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3