De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Functieonderzoek

Hoi, ik heb een fucntie f(x)=x+(9/x2). Ik weet niet hoe ik hieraan moet beginnen en hoe ik de nulpunten het beste zou zoeken. Afgeleide zoeken zou me nog wel lukken maar hoe ik eraan begin kan ik niet echt.

Melike
Student universiteit België - zaterdag 31 oktober 2020

Antwoord

Daar was ie weer! Misschien kun je de zaak onder één noemer zetten?

$
\eqalign{
& f(x) = x + \frac{9}
{{x^2 }} \cr
& f(x) = \frac{{x^3 + 9}}
{{x^2 }} \cr}
$

En dan:
  • Domein
  • Nulpunten
  • Stijgen en dalen
  • Maxima en minima
  • Buigpunten
  • Asymptoten
  • Grafiek tekenen
Zou dat lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 31 oktober 2020



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb