Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Differentiëren met verschillende regels

 Dit is een reactie op vraag 90729 
als ik dat doe kom ik -1/3√x2 + 1/4√x , ik hoop dat je het kan begrijpen, ik heb er een plaatje bijgestuurd voor de duidelijkheid. maar mijn uitkomst moet anders zijn.

Melike
Student universiteit België - woensdag 21 oktober 2020

Antwoord

Klopt niet helemaal. Je hebt bij de eerste term de 2 en de 3 omgedraaid. Je kunt alles nog onder één noemer zetten:

\eqalign{ & f'(x) = - \frac{1} {{x^{1\frac{1} {2}} }} + \frac{1} {{4x^{\frac{1} {2}} }} \cr & f'(x) = - \frac{1} {{x\sqrt x }} + \frac{1} {{4\sqrt x }} \cr & f'(x) = - \frac{4} {{4x\sqrt x }} + \frac{x} {{4x\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{ - 4 + x}} {{4x\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{x - 4}} {{4x\sqrt x }} \cr & of \cr & f'(x) = \frac{{x - 4}} {{4\sqrt {x^3 } }} \cr}

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 oktober 2020
 Re: Re: Re: Differentiëren met verschillende regels 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics