De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Convergerend of divergerend

Beste
ik kan deze vraag niet oplossen.
ik heb het geprobeerd met toegevoegde waarde toe te voegen maar het lukt niet. zou u aub mij kunnen helpen.
un= 3√(n3+1)-n

Riffat
3de graad ASO - woensdag 14 oktober 2020

Antwoord

Hier moet je iets beter kijken: er geldt $a^3-b^3=(a-b)(a^2+ab+b^2)$ (reken maar na); dat kun je ook schrijven als
$$a-b=\frac{a^3-b^3}{a^2+ab+b^2}
$$Kijk eens wat er gebeurt als je $a=\sqrt[3]{n^3+1}$ en $b=n$ invult.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 oktober 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3