De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoe kan je het kgv van 3 getallen berekenen?

 Dit is een reactie op vraag 86073 
Klopt niet want KGV 20 en 30 is 180 en KGV van 180 en 40 is 360 maar het KGV van 20 30 en 40 is niet 360 want dat is 120!

Hoi
Iets anders - woensdag 7 oktober 2020

Antwoord

Het KGV van 20 en 30 is gelijk aan 60. Ergens klopt er iets niet maar ik was het niet...

LCM(20, 30)=60
LCM(60, 40)=120
LCM(LCM(20,30),40)=120
LCM(20, 30, 40)=120

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 7 oktober 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3