De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

2, 4, 9, 11, 16, ...

Wat zijn de volgende 3 getallen?

Daniël
Iets anders - donderdag 13 augustus 2020

Antwoord

Wat dacht je van:

$2, 4, 9, 11, 16, 18, 23, 25, 30, 32, ...$

Zie Numbers that are congruent to {2, 4} mod 7.

Naschrift
Met a(n)=a(n-1)+a(n-2)-a(n-3) krijg je als volgende termen:

16+11-9=18
18+16-11=23
23+18-16=25

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 13 augustus 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3