De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: De som van positieve gehele getallen

 Dit is een reactie op vraag 90047 
1002 t/m 9997
0 t/m 8995 dit snap ik niet waarom niet 0 t/m 9995?

In stappen van 5 geeft dat 2000 termen.

t1=(9992-1002)/10+1 hoe weet je dat je hier door 10 moet delen?

mboudd
Leerling mbo - zondag 7 juni 2020

Antwoord

De getallen 1002 t/m 9997 zijn net zoveel getallen als 0 t/m 8995. Bij deze laatse rij heb je te maken met 1799 stappen. Het zijn dus 1800 getallen.

Wat is dan het probleem?

TIP
Als je 't moeilijk vindt neem dan een eenvoudiger voorbeeld.

11, 16, 21, 26, 31

Dat zijn 5 getallen.
Dat is hetzelfde als

0, 5, 10, 15, 20.
Dat zijn ook 5 getallen

Dus 20:5=4 stappen en 4+1=5 getallen.

Gegeven: 1002, 1012, 1022, ...

Bij de rekenkundige rij hierboven is elke volgende term steeds 10 groter, dus moet je delen door 10 om te bereken hoeveel getallen het zijn.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 7 juni 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3