De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Precies tussen twee getallen in

Hallo,
Welk getal ligt precies tussen 1/3 en 1/4?
Gr Youri

youri
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 4 juni 2020

Antwoord

Deze vraag is al eerder beantwoord op welk getal ligt precies tussen 5 en 47.

Het is een kwestie van optellen en delen door 2. In jouw geval krijg je:

$
\eqalign{{{{1 \over 3} + {1 \over 4}} \over 2} = {{{4 \over {12}} + {3 \over {12}}} \over 2} = {{\,{7 \over {12}}\,} \over 2} = {7 \over {24}}}
$

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 4 juni 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3