De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rijen

Bereken de som van alle positieve gehele getallen van 3 cijfers:

Ik heb S van 100 tot 999 geeft:
1/2n(a1+a2)=1/2·899·(100+999)=494000.5

Het model geeft : 494550

mboudd
Leerling mbo - woensdag 3 juni 2020

Antwoord

Het aantal getallen van 100 tot en met 999 is hetzelfde als het aantal getallen van 101 toe met 1000 of ook gelijk aan het aantal getallen van 1 tot en met 900.

n=900

Opgelost!

Voorbeeld
De getallen van één cijfer zijn 0 tot en met 9.
Dat zijn er 10.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 juni 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3