De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Rekenkundige en meetkundige rijen

 Dit is een reactie op vraag 89911 
Goed, dat heb ik ook maar waarom staat er dit:

Dat klopt dus  de mogelijkheden zijn  (x = -8  en y = -32)  of  (x = -4  en  y = 8)

mboudd
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 17 mei 2020

Antwoord

Dat zijn de waarden voor x en y. Dat kan ook. Vul ze maar in:

2, x, y, x2+8x

Maar mijn uitwerking is beter.

Naschrift
$
\begin{array}{l}
\left\{ \begin{array}{l}
x = 2r \\
y = 2r^2 \\
x^2 + 8x = 2r^3 \\
\end{array} \right. \\
(1) \downarrow (3) \\
\left\{ \begin{array}{l}
\left( {2r} \right)^2 + 8 \cdot 2r = 2r^3 \\
x = 2r \\
y = 2r^2 \\
\end{array} \right. \\
\left\{ \begin{array}{l}
4r^2 + 16r = 2r^3 \\
x = 2r \\
y = 2r^2 \\
\end{array} \right. \\
\left\{ \begin{array}{l}
2r^3 - 4r^2 - 16r = 0 \\
x = 2r \\
y = 2r^2 \\
\end{array} \right. \\
\left\{ \begin{array}{l}
2r\left( {r - 2r - 8} \right) = 0 \\
x = 2r \\
y = 2r^2 \\
\end{array} \right. \\
\left\{ \begin{array}{l}
2r\left( {r - 4} \right)\left( {r + 2} \right) = 0 \\
x = 2r \\
y = 2r^2 \\
\end{array} \right. \\
\left\{ \begin{array}{l}
r = 0 \\
x = 0 \\
y = 0 \\
\end{array} \right. \vee \left\{ \begin{array}{l}
r = 4 \\
x = 8 \\
y = 32 \\
\end{array} \right. \vee \left\{ \begin{array}{l}
r = - 2 \\
x = - 4 \\
y = 8 \\
\end{array} \right. \\
\end{array}
$

Nsschrift 2
En r=0 voldoet niet omdat je dan niet meer te maken hebt met vier verschillende termen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 mei 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3