De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Rekenkundige en meetkundige rijen

 Dit is een reactie op vraag 89906 
Bij de meetkundige rij kwam ik inderdaad op x=0 of x=8 of x=-4, maar u had al gezegd dat ik daarmee een eind op weg was . Dat klopt. Ik zie dat het eindantwoord nog afwijkt maar kan er niet achter komen waarom...

mboudd
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 17 mei 2020

Antwoord

De meetkundige rij:

a, ar, ar2 en ar3.

Het oplossen van het stelsel gaf r = 4 of r = -2. Met, bijvoorbeeld, a=2 en r=4 krijg je:

2, 8, 32, 128

Met a=2 en r=-2 krijg je:

2, -4, 8, -16

Geen probleem kunnen ontdekken.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 mei 2020
 Re: Re: Rekenkundige en meetkundige rijen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3