De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Normale verdeling

 Dit is een reactie op vraag 89675 
JA dank u wel en ik heb nog een vraagje :

P(x$<$ 44,5) == 0,106
P(44,5$<$x$<$44,6) = 0,053

Dat is de opgave en ik moet de standaardafwijking en het gemiddelde berekenen, maar ik zit vast.

p(Z$<$(44,5-μ)/σ = 0,106
p((44,5-μ/σ $<$ Z $<$ (44,6-μ)/σ) = 0,053

(44,5-μ)σ = -1,2481
??

Daarna weet ik niet wat ik moet doen

Anna
3de graad ASO - dinsdag 21 april 2020

Antwoord

Hallo Anna,

Als je nu eens in plaats van de tweede voorwaarde zegt

P(X<44,6) = 0,106 + 0,053 = 0,159

Lukt het dan?

Met vriendelijke groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 april 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3