De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Excel binomiale kansverdeling

 Dit is een reactie op vraag 89629 
Bedankt voor de uitleg. Dit heeft mij geholpen om vraag B goed te antwoorden. Alleen vraag c kom ik niet uit dit zou
c=0,1777 moeten zijn.

Ik heb eerst =POISSON.VERD(7;6;0) gedaan en daarna
=1-BINOM.VERD(2;10;A11;0) Dat komt niet uit.

Wat doe ik fout?

johan
Student hbo - vrijdag 17 april 2020

Antwoord

Hallo Johan,

Met de functie POISSON.VERD(7;6;0) bereken je de kans dat precies 7 auto's van de band rollen. Maar de vraag gaat over de kans dat minstens 7 auto's worden geproduceerd, dus 7 of 8 of 9 enz. auto's. Je zult dus moeten werken met de cumulatieve verdeling.

Bereken eerst de kans dat maximaal 6 auto's van de band rollen. Trek deze kans af van 1 om de kans te bepalen dat 7 of meer auto's van de band rollen. Gebruik deze kans voor het tweede deel van de vraag.

Ook bij het gedeelte over de binomiale verdeling zal je moeten werken met een cumulatieve verdeling: het gaat om hooguit 2 productiebanden, niet precies 2 banden.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 17 april 2020
 Re: Re: Excel binomiale kansverdeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3