De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Rijen

 Dit is een reactie op vraag 89125 
Hartelijk dank

Ik snap het de volgende is dan 4x9+ 6,75= 42,75

42,75/171= 0.25 en dan s= 171/1-0,25

Timmy
3de graad ASO - zondag 9 februari 2020

Antwoord

Dat is plots wel erg snel. Belangrijk om te zien is dat de oppervlakte van ELKE volgende kubus een meetkundige rij vormt:
171 171/4 171/16 171/64 ....
De reden is dan inderdaad 1/4 en zo kom je tot bovenstaande som.

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 februari 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3