De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Transitiviteit

Een vraag in onze cursus gaat als volgt:

Hoeveel transitieve relaties zijn er in een verzameling met n elementen bij n=1, n=2, n=3 ? (2, 13, 171)

Deze vraag is was al eens op dit forum gekomen met als antwoord een link naar een ingewikkeld Engels document. Weet iemand de echte formule hiervoor?

x
Student universiteit België - woensdag 15 januari 2020

Antwoord

Als je de drie eerste termen weet (2,13,171) kun je natuurlijk OEIS gebruiken.
(Online Encyclopedia of Integer Sequences. https://oeis.org/)
Je vult dan de drie termen die je weet in het zoekveld in en drukt op SEARCH.
De tweede van boven is hem.
Je vindt daar dan een aantal verwijzingen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 januari 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3