De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vlak loodrecht op alfa

 Dit is een reactie op vraag 88888 
Waarom kan je hier uitgaan dat de lengte van de normaalvector van β gelijk is aan √6? Hoeft hier dan niet de formule van de afstand van een punt tot een vlak gebruikt te worden?

Xavier
Student universiteit België - maandag 23 december 2019

Antwoord

De lengte van de vector $(1,1,2)$ is toch gelijk aan $\sqrt6$? Dan hoef je de afstandsformule niet te gebruiken.
Dat mag wel maar dan moet je even de vergelijking van het vlak door $P$ parallel aan $\beta$ opstellen: $x+y+2z=-3$. De vlakken die je zoekt hebben vergelijking $x+y+2z=d$ en via de formule volgt dan dat
$$\frac{|-3-d|}{\sqrt6}
$$gelijk moet zijn aan $\sqrt6$, ofwel $|-3-d|=6$..

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 december 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3