De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Limiet van een functie

 Dit is een reactie op vraag 88711 
Hallo,
Ja hoe krijg ik dit nou aan jullie uitgelegd.
Blijkbaar lukt me dat niet.
De formule Y = c1·Xc2 bijv
Y=2·X-0,5 wordt bijvoorbeeld voor X=1$\to$ Y=2 en voor X=10$\to$ Y=0,63
We willen niet dat Y voor welke X dan ook boven de 1 uitkomt. Kun je iets met Y doen in een andere formule vorm dat de rechterkant van de formule (dus met een ingevulde X) niet $>$1 wordt. In feite vullen we X in en bepalen we Y.
Misschien nog anders geformuleerd: welke formules gaan vloeiend (limiet bijv) naar 1 dus zoiets als 1/Y = X?
Namens ons (ook de leerlingen) bedankt.

Docent
Docent - zondag 24 november 2019

Antwoord

Er zijn veel functies denkbaar waarvan de functiewaarde niet boven de 1 uitkomt en (voor grote waarden van x) vloeiend naar 1 gaat. Twee voorbeelden zie je in de schets hieronder.

q88712img2.gif

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 25 november 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3