De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De 1RM schattingstest

Voor een schoolopdracht, de 1RM Schattingstest, heb ik het volgende;
100/%RM ·kg= 1RM

Het gaat hier om het maximale gewicht te berekenen dat een persoon 1x kan heffen, drukken, duwen etc. afhankelijk van de oefening die hij/zij uitvoert.

Hiervoor is een tabel beschikbaar die van 1 herhaling (=100% dus 1RM) doorloopt tot 13 herhalingen. Vanaf 14 herhalingen of meer wordt de schatting alleen maar onnauwkeuriger. 2 herhalingen is 95%RM en 13 is 65%RM.

Bij de test is het de bedoeling dat je de persoon inschat op hoeveel kilo hij/zij aankan en dit op het fitnessapparaat instelt. Dus bij kg in de formule uit de eerste zin in dit bericht kun je dan invullen 50kg bijvoorbeeld. De persoon voert de test uit en komt tot bv. 8 herhalingen. De %RM die hier aanhangt is 80 dus nu vullen we de formule in. 100/80 ·50= 62,5kg.

Nu wil ik dit geheel in excel programmeren zodat ik slechts het aantal herhalingen hoef in te voeren en de test kilogrammen. Excel moet dan zo zijn geprogrammeerd dat het zelf de waarde in de tabel 'zoekt' en in de formule plaats. Die van kg dat lukt nog wel maar hoe programmeer ik een formule in excel die automatisch het aantal herhalingen koppelt aan de %RM waarde uit de tabel?

Robin
Student hbo - zondag 27 oktober 2019

Antwoord

Als ik het goed begrepen heb, gaat het om de tabel als op http://22.informatie.fitnessnet.nl/.

Je kunt de tabel met een formule maken met een vierdegraads polynoom. Dat ziet er dan zo uit:

q88645img1.gif

De kolom 'percentage' komt van de website en de kolom 'formule' zijn de berekende waarden. Met het aantal herhalingen van $x$ gebruik je deze formule:

$p=a+bx+cx^2+dx^3+ex^4$

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 30 oktober 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3