De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Berekenen van limiet

Geachte heer,

Ik moet een limiet oplossen met a, b, c en d in de limiet, waarbij ik deze variabelen moet uitrekenen.

De opgave :

lim x $\to$ oneindig
(4-a2)x8+ (b-3)x5 +8x2 + cx / [(3a+6)x6 + (-9+b2)x3 - 16x2 - d]

De limiet bestaat en is ongelijk aan nul.

Ik heb geprobeerd te delen door de x met de hoogste macht, maar kom er niet uit, aangezien a, b, c en d bepaald moeten worden en tevens element zijn van R.

Kunt u mij uitleggen hoe ik deze limiet kan bepalen als ook de variabelen a, b, c en d ?

Bij voorbaat dank ik u voor uw medewerking.

Radjan
Ouder - maandag 3 juni 2019

Antwoord

Beste Radjan,

Om zeker te zijn van je vraag, staat er cx gedeeld door het geheel wat erna komt, of moest het hele voorgaande ook tussen haakjes staan?

Kortom, bedoel je dit?

\[\mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{(4 - {a^2}){x^8} + {\rm{ }}\left( {b - 3} \right){x^5} + 8{x^2} + {\rm{ }}cx}}{{\left( {3a + 6} \right){x^6} + {\rm{ }}( - 9 + {b^2}){x^3} - {\rm{ }}16{x^2} - {\rm{ }}d}}\]

ks
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 3 juni 2019
 Re: Berekenen van limiet 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3